AbiNovice

Abi uspešno nadomešča obisk zdravnika

By 23.10.2020 30 oktobra, 2020 No Comments

S storitvijo Abi so vam slovenski zdravniki 24 ur na dan in 7 dni v tednu na voljo preko vaših priljubljenih aplikacij za klepet (WhatsApp, Viber, Messenger ipd.). Po pol leta uporabe skupaj z našimi strankami ugotavljamo, da Abi uspešno nadomešča brskanje po Googlu, velikokrat pa tudi obisk zdravnika.

Skoraj 3.000 uporabnikov storitve Abi pri nas je odgovore, ki so jih prejeli, ocenilo s povprečno oceno 4,75 od 5, pri čemer vas je 81 odstotkov podalo oceno odlično. Sicer pa je bilo s storitvijo zelo zadovoljnih 89,9 odstotkov, zadovoljnih pa 11,1 odstotkov uporabnikov. Abi skupaj z zdravniki navdušuje s hitrostjo odgovorov. Zdravniki so se povprečno odzvali v štirih minutah in 21 sekundah. Čas odziva pa od julija, ko smo k storitvi dodali nove zdravnike, vztrajno pada. V tretjem tednu septembra so uporabniki odgovor prejeli povprečno v samo dveh minutah in 45 sekundah.

Verjetno najpomembnejši podatek pa je ta, da Abi uspešno nadomešča obiske pri specialistu, kar je v času epidemije virusa še posebej pomembno. Uporabniki so v 40 odstotkih odgovorili, da je odgovor verjetno nadomestil obisk pri specialistu ali v bolnici, v 26 odstotkih pa zagotovo. V 31 odstotkih primerov bi uporabniki odgovor sicer iskali s pomočjo Googla. Tako pa so prejeli kvalitetne in personalizirane odgovore od pravih zdravnikov v Sloveniji. Pri tem so prav vsi uporabniki prejete informacije, ki so jih prejeli od zdravnika, ocenili kot uporabne – 77,8 odstotkov uporabnikov kot uporabne, 22,2 odstotka pa kot zelo uporabne.

 

Abi v prvih šestih mesecih

Ocena prejetih odgovorov

95%

Deloma prihranjen obisk specialista ali bolnice

Zagotovo prihranjen obisk specialista ali bolnice

Brez Abi bi brskal/a po Googlu

Najpogostejši tipi vprašanj

 

Zagotovila in informacije

Priporočila za zdravljenje

Preverjanje simptomov

Najpogostejša področja vprašanj

 

Splošna medicina

Dermatologija

Pediatrija

Ortopedija, trauma

Kako Abi deluje?

Zdravstveno vprašanje pošljete preko aplikacij, kot so WhatsApp, Messenger, Viber ali Telegram. Priložite lahko tudi fotografije. Abi z uporabo umetne inteligence prepozna naravo vašega vprašanja in vas poveže s primernim zdravnikom v Sloveniji, ki vam s priporočili in nasveti odgovori v obliki besedila. Odgovor in nadaljnje dopisovanje poteka v slovenskem jeziku.

Abi je sicer del paketa Critical Advantage, ki vključuje organizacijo in plačilo zdravljenja težjih boleznih pri najboljših zdravnikih po vsem svetu.