Best Doctors

Kako bo na drugo mnenje in načrt zdravljenja reagiral moj zdravnik?

By 25.03.2019 No Comments

Bo mislil, da mu ne zaupam? Bo užaljen? Bo sploh upošteval priporočila za zdravljenje, ki jih je pripravil izbrani strokovnjak v sistemu Best Doctors? Kakšne so izkušnje naših članov?

Ob predstavitvi storitev Best Doctors smo pogosto naleteli na skrb naših članov in tovrstna vprašanja. Po več kot 1000 obravnavanih primerih naših članov lahko rečemo, da so te skrbi v večini primerov odveč. Večina naših članov nam sporoča, da so naleteli na zelo pozitiven odziv njihovih zdravnikov. Pogosto se je celo zgodilo, da je zdravnik preko našega člana postavil dodatna vprašanja in zaprosil za dodatne vire, raziskave in priporočila za zdravljenje pacientove bolezni.

Morda najbolj zgovoren je odziv enega od slovenskih zdravnikov, ki je bil presenečen, ko mu je pacientka pokazala mnenje in načrt zdravljenja, ki ga je v okviru storitve Best Doctors pripravil svetovno priznani specialist. Najprej ni mogel verjeti, da je njen zdravstveni primer obravnaval mednarodno priznani strokovnjak. Ko je videl ekspertizo z njegovim podpisom, pa je pacientki povedal, da redno spremlja njegove objave v strokovni literaturi in pacientki pokazal nekaj njegovih knjig, ki jih ima v svoji ordinaciji.

Preberite tudi: Kako Best Doctors gradi mrežo najboljših specialistov?

Podobna je izkušnja 41-letnika, ki so mu diagnosticirali fungoidni granulom v stadiju 1B. Pacientu je družba Best Doctors priskrbela drugo mnenje in načrt zdravljenja priznanega specialista dr. Henry Keung Wonga.*

Najprej je pacient ekpertizo pokazal svojemu osebnemu zdravniku, ki je vse skupaj podrobno prebral in povedal, da v svoji dolgoletni karieri tako kvalitetnega in podrobnega načrta zdravljenja še ni videl. Pacienta je prosil, če lahko dokumentacijo posreduje svojim kolegom. Podoben je bil tudi odziv specialista dermatologa v UKC Maribor, kjer se 41 letnik zdravi.

Navedena primera sta samo dva izmed mnogih, ki so se v zadnjih letih zgodili uporabnikom storitev Best Doctors v Sloveniji.

V prihodnjih dneh bomo objavili pričevanje naše članice, ki je s pomočjo drugega mnenja in načrta zdravljenja družbe Best Doctors rešila dolgoletno zdravstveno težavo.

*Več o Henry Keung Wongu

Mednarodno sodelovanje

V slovenskih medijih je bila objavljena novica, da se ZD Ljubljana vključuje v štiriletni evropski raziskovalni program SCUBY (Scale-up Diabetes and Hypertension Care). Slovenija v projektu sodeluje, ker slovenskemu zdravstvu omogoča učenje iz najboljših praks. Primerjava podatkov in izkušenj ter izmenjava podatkov med državami pa bo tudi eno od vodil za pripravo smernic v pomoč odločevalcem v zdravstvu glede zdravstvene oskrbe ljudi z zvišanim krvnim tlakom in sladkorno boleznijo tipa 2.

Ob predstavitvi projekta so izpostavili, da bo slovenskim zdravnikom in odločevalcem v zdravstvu omogočil dostop do najnovejših in najboljših praks, ki jih uporabljajo pri zdravljenju in oskrbi pacientov s kombinacijo teh dveh bolezni.

Novica je pomembna, ker dokazuje, da se tudi slovenski zdravniki zavedajo pomena mednarodnega sodelovanja pri zagotavljanju najboljše zdravstvene oskrbe za slovenske bolnike.

Viri:
https://www.dnevnik.si/1042874110
https://www.sta.si/2605738/v-ljubljani-zacetek-mednarodnega-projekta-za-oskrbo-bolnikov-s-hipertenzijo-in-sladkorno-boleznijo

Družba Best Doctors je nastala na osnovi poslanstva in vizije, da kvaliteta zdravstvene oskrbe ne bi smela biti omejena na zdravstveni sistem države, v kateri živimo. Best Doctors s pomočjo vodilnih svetovnih zdravstvenih strokovnjakov svojim članom že skoraj tri desetletja omogoča postaviti pravilno diagnozo in načrt zdravljenja ter poiskati najprimernejšo zdravstveno ustanovo, kjer to zdravljenje tudi izvedejo. Od leta 2012, odkar so storitve Best Doctors na voljo tudi pri nas, je te koristilo že več kot 1000 Slovenk in Slovencev.